Jul 14 2016

Στρογγυλη Τραπεζα Αναμεσα Στον Amos Hochstein Και Ενεργειακους Παραγοντες Στην Ελλαδα

Greece
GEF Events

Το Greek Energy Forum (GEF) σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα διοργάνωσε με επιτυχία «κλειστή» στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή του Amos Hochstein, Ειδικού Απεσταλμένου και Συντονιστή του State Department για τις Διεθνείς Ενεργειακές Σχέσεις, καθώς και σημαντικών παραγόντων της ελληνικής ενεργειακής αγοράς. Σκοπός της εν λόγω συζήτησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών μεταξύ του κορυφαίου αξιωματούχου της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συνεργατών του με εκπροσώπους από την αγορά, την πολιτική ζωή, τις ρυθμιστικές αρχές και τον ακαδημαϊκό χώρο οι οποίοι με τη δράση τους διαμορφώνουν τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη συζήτηση έλαβε χώρα στην Αθήνα και εντάσσεται στη γενικότερη αποστολή του Greek Energy Forum για την προώθηση του ουσιαστικού διαλόγου για τα ενεργειακά τεκταινόμενα τόσο στη χώρα μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του GEF, Αλέξανδρος Λαγάκος.

Το Greek Energy Forum αποτελεί ένα διεθνές ενεργειακό think tank που ιδρύθηκε το 2013 από Έλληνες επαγγελματίες της Ενέργειας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε Λονδίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα, Λευκωσία, Ντουμπάι και Ουάσινγκτον και πρόσφατα εντάχθηκε στην Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για την προώθηση της Ενεργειακής Βιωσιμότητας (United Nations Economic Commission for EuropeSustainability Workgroup).

Οι στόχοι του Greek Energy Forum συνοψίζονται στους εξής 3 βασικούς άξονες:

  1. Η δημιουργία μίας διεθνούς πλατφόρμας διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ επαγγελματιών της Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού τοπίου στην ΝΑ Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.
  2. Η διαρκής πληροφόρηση επενδυτών και της κοινής γνώμης σχετικά με τις τρέχουσες ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τις «βέλτιστες πρακτικές» που εφαρμόζονται με επιτυχία διεθνώς.
  3. Η διαμόρφωση και κοινοποίηση στοχευμένων μεταρρυθμίσεων και πολιτικών προτάσεων στις εκάστοτε εθνικές κυβερνήσεις και στα αντίστοιχα κέντρα αποφάσεων.

 

Connect

Discover our Memberships
Embrace the benefits and Become a Member
All individuals involved in the Greek Energy Forum are serving under their personal capacity. The analysis and opinions they express through the Forum are their own and do not reflect the view of their respective employers.
All individuals involved in the Greek Energy Forum - including the Management Committee, Focus Group Heads/Deputy Heads, Steering Committee, as well as standard members - are serving in their personal capacity.
The analysis and opinions they express through the Greek Energy Forum are their own and do not reflect the view of their respective employers.
WEBSITE BY PIXELWORKS