Αγορές Πετρελαίου: Το «ορατό χέρι» του ΟΠΕΚ

«Η συμφωνία συνεργασίας είναι τόσο συμπαγής όσο ο βράχος του Γιβραλτάρ». Με αυτό το γλαφυρό τρόπο σχολίασε πριν λίγες μέρες, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Μοχάμεντ Μπαρκίντο, την αποφασιστικότητα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2016 που μείωσε την παραγωγή πετρελαίου κατά 1.8 mbpd[1] και άλλαξε τα δεδομένα στις αγορές πετρελαίου.

Focus Group(s): Commercial
Αγ. Γκανούτας-Λεβέντης: Τι αλλάζει στα βραβεία του GEF για το 2018 - Ψηφίστε για τους νικητές

Ο Δρ. Άγγελος Γκανούτας-Λεβέντης, Πρόεδρος του Greek Energy Forum, μας μιλά για τα Βραβεία GEF 2018.

 

Focus Group(s): Commercial
Ενεργειακά όνειρα και πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ανακοίνωση από το Ισραήλ στις 19 Φεβρουαρίου δείχνει σε πρώτη όψη εντυπωσιακή: Το Ισραήλ θα εξάγει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 15 δις δολαρίων και οι διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών θα περάσουν πλέον σε ένα νέο αναβαθμισμένο επίπεδο ενισχύοντας την σταθερότητα στην περιοχή.

Focus Group(s): Policy and Regulation
Οι ενεργειακοί πόλεμοι της Τουρκίας και η Θουκυδίδεια παγίδα της Ελλάδας

Στις 5.2.2018, η Τουρκία εισέβαλε ξανά στην Κύπρο με την έκδοση της παράνομης και άκυρης Navtex 0153/18 και την παρεμπόδιση του γεωτρητικού πλοίου Saipem 12000 της Ιταλικής εταιρείας ENI να προχωρήσει με την προγραμματισμένη γεώτρηση στον στόχο Σουπιά (cuttlefish) στο θαλασσοτεμάχιο 3 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Focus Group(s): Policy and Regulation
To φαντεζί κατασκεύασμα για την ενέργεια και το κλίμα... και κάτι «ξεχασμένα» ρετάλια

Χρονιάρες μέρες βρήκε η πονηρή μας κυβέρνηση, προπαραμονές της Πρωτοχρονιάς, και υπό τη σκιά των διαπραγματεύσεων της Τρίτης Αξιολόγησης, να δημοσιεύσει σε ΦΕΚ (Α’/204 της 28/12/2017) την συγκρότηση πολυπληθέστατης και απαστράπτουσας κύρους «Εθνική Επιτροπή για την Ενέργεια και το Κλίμα». 

Focus Group(s): Policy and Regulation
Energy Week Interview - Marina Petroleka

Energy Week συνέντευξη με την Μαρίνα Πετρολέκα, στέλεχος του GREEK ENERGY FORUM.

Focus Group(s): Commercial
Publications Archive
Sort publications by author

Sort publications by focus group

Event Calendar

/