Πτώση της τιμής του πετρελαίου: Η νέα πετρελαϊκή ισορροπία

Στα προηγούμενα άρθρα αναλύσαμε πολλά και διαφορετικά θέματα: τα βασικά αίτια της πτώσης, τις θεωρίες πίσω από αυτή, τα κόστη παραγωγής, τα σενάρια για την μελλοντική πορεία των τιμών, τα συμπεράσματα που βγήκαν, και τέλος πως μπορούμε να επενδύσουμε στο νέο περιβάλλον τιμών. Θα ολοκληρώσω αυτή τη σειρά άρθρων απαντώντας στις ερωτήσεις των αναγνωστών. Οι αναγνώστες σωστά διέκριναν ότι διαμορφώνεται μια νέα ισορροπία στο χώρο και έθεσαν πολλές ερωτήσεις σχετικά. Πριν ξεκινήσω θέλω να τους ευχαριστήσω για την ανταποκρισή τους. Ο κύριος λόγος για τον οποίο γράφω αυτά τα άρθρα είναι για να ενημερώσω το ελληνικό κοινό για τα τεκταινόμενα στο χώρο της ενέργειας, μην διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μου ξανά και ξανά αν έχετε κι άλλες απορίες. Το επίπεδο των ερωτήσεων ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλό, εδώ επέλεξα αυτές που τέθηκαν τις περισσότερες φορές.

Focus Group(s): Trading and Shipping
Πτώση πετρελαίου: Πώς μπορούμε να κερδίσουμε σαν επενδυτές

Στο τρίτο μέρος της σειράς άρθρων σχετικά με την πτώση των τιμών του πετρελαίου θα δούμε ποια μαθήματα αποκομίσαμε σαν επενδυτές και πώς μπορούμε να επωφεληθούμε από τη μεταβλητότητα των τιμών.

Focus Group(s): Trading and Shipping
Πτώση της τιμής του πετρελαίου: Τα 3 πιθανά σενάρια

Θα συνεχίσουμε τη σειρά άρθρων σχετικά με την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην αγορά. Στο προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε τα αίτια της πτώσης από την πλευρά της παραγωγής και της κατανάλωσης, εξετάσαμε κάποιες θεωρίες που εμφανίζονται στον τύπο ως προς την εγκυρότητα τους, και τέλος εξηγήσαμε γιατί η πτώση ήρθε τόσο απότομα.

Focus Group(s): Trading and Shipping
Publications Archive
Sort publications by author

Sort publications by focus group

Event Calendar

/